Garrett Hedlund - Chances Are.



Diggar hans röst ;D

Allt fungerar fantastiskt!

I går var vi i Kalmar och stor handlade. Vi fick ett presentkort på Lindex av familjen Davidsson (mina kusiner) så vi inhandlade 4 st nya bodys till Leo <3 Hans namn är Leo (vi pratade om det redan på BB, men var tvungna att hålla på det lite). Satt och ammade i bilen ett antal gånger och fy vad folk glor (mest eller bara män :P). Elias sa att de log och typ tänkte aah tuttar *dregel* Men skit samma, jag bryr mig inte! Min lilla sötis måste äta <3

I dag har våran riktiga BVC sköterska varit hemma hos oss idag. Leo växer som han ska, går uppåt i vikt :)
Nu ska jag lägga mig och vila i sängen med han. Läsa en bok eller något. Sova kanske.


Det värsta:
De första 10 dagarna att gå på toaletten har varit katastrof! De på BB säger att det ska hjälpa om man sitter i duschen och kissar. Men jag har typ gråtit nästan varje gång för att det svider så himla mkt! Alla som har fött barn vet hur svullen och ja eländigt det är det nere. Det svider som didilididii när man kissar! Men i går när vi var i Kalmar (fasade att kissa, vågade inte dricka vatten) så sved det inte längre :D :D :D






Vandra i skönhet.

Underbar helg!

I lördags åkte vi ner alla tre till havet och fikade. Hittade ett jätte mysigt ställe i närheten av vårat hem. Testade barnvagnen och den fungerar bra :) Tål att köra i guppig terräng.
Lillkillens navelstump föll av på morgonen. Elias blev jätte glad, han hade lite svårt med den. Det förstår jag det ser lite äckligt ut. Men nu är den borta.

I Söndags åkte vi in till Kalmar och träffade Elias bror Olof och hans tjej Maria. Vi satte oss i stadsparken på några filtar och åt lite av varje som Elias hade inhandlat. Det var jätte trevligt :) Plus att pojken fick ett gosedjur i present, som var jättefin.

Thursday - friday.

Elias mamma var på besök med hennes vän Marie. De bjöd oss på en god frukost och så fick vi fina presenter av dom. Synd att de bara var här så kort tid. Det var roligt med besök :)
Vid sjutiden kom BVC sjuksköterskan Pamela (Elias boss fru) på besök och vägde vår sork. Han hade gått upp 310 g sedan vi lämnat BB för två dagar sedan, så det tyckte hon var bra.


Hade även värsta bajs katastrofen idag :P haha Han hade bajsat ner heeeela blöjan på 2 sek sedan Elias byt och det låg bajs överallt på amningskudden. Blöjan var verkligen helt full! Men det tror jag det så mycket mat han får :D
Nu ligger han i sängen och sover. Så man får passa på att springa på toa, tvätta, diska, kolla internet mm

I morgon är Elias ledig. Så vi har beslutat att ta vagnen på en tur runt området.

 





Vandra i skönhet.

Min förlossningsberättelse.

Den 12/5 på natten började jag få värkar, vi åkte in till förlossningen och stannade där tills mina värkar avtog helt.  Så personalen på förlossningen beslöt att vi skulle åka hem igen. Vi som hade hoppats på en bebis :( Livmodertappen blev i alla fall helt utplånad och jag var öppen 2 cm. Min syster Linda var på besök hos oss då och skulle åka nästa dag.

Den 13/5 på kvällen ungefär vid 10 började värkarna igen. Elias och jag var väldigt osäkra på att åka in igen så vi väntade ett tag hemma tills jag inte stod ut längre. En guppande färd till förlossningen i 2 timmar med TENS apparat och illamående kom vi ÄNTLIGEN fram klockan 02.15.

Väl där blev vi mottagna och omhändertagna av en vänlig barnmorska (Susanne) till det närmaste rummet dom hade, eftersom jag knappt kunde ta mig fram i mellan värkarna. Hon kopplade på CTGn för att kontrollera hur bebisen mådde och hur värkarna var. Sen så kände hon i mig för att se hur öppen jag var - fortfarande 2 cm öppen. Sammandragningar på 2-3/10 minut. I Bilen var sammandragningarna på fler, varannan minut! Tror att jag blev nervös/osäker i sjukhusmiljön. Så jag bedöms vara i latensfas. Åh nej, jag vill inte åka hem igen ifall det skulle avta igen! Jag vill ha min bebis tänkte jag!!!

Klockan 03.02 blev jag avkopplad CTGn och barnmorskan la akupunktur(en nål) mellan mina ögonbryn som skulle vara avslappnande och smärtlindrande. Oj jävlar var avslappnad jag blev, trodde jag skulle somna! Sen så la jag mig i ett avkopplande bad.

Klockan 05.45 går jag upp ifrån badet och jag blöder. Jag upplever att värkarna är tillbaka där dom startade. Äntligen! Det kanske blir en bebis trots allt :D :D :D Elias är med mig hela tiden och masserar min rygg, så otroligt skönt!

Klockan 06.00 får vi ett glädjande besked. I dag kommer ni få eran bebis sägen barnmorskan (Jenny, även hon som kommer att förlösa barnet). Äntligen utbrister vi! Är öppen 4 cm och de tar hål på mitt fostervatten. Bebisen har bajsat i vattnet. Luktar jätte äckligt :P Känns som man kissar på sig en massa :P Sedan så sätter de en sorts "nål" på barnets huvud för att mäta hjärtljudet bättre än CTGn. Klockan 06.45 kopplar de in lustgasen. Man jag använder mig fortfarande av psykosprofylax andningen(har kommit väl under hela förlossningsloppet) och TENS apparaten.

Lustgasen får mig att må illa så jag spyr. Nej tänker jag jag vill ha en så "naturlig" förlossning som möjligt. Inga jävla medicin tjaffs! Men de byter till ett munstycke istället för masken och så sänkte de lustgasen/syrgasen till 30/70 istället för 50/50 och då fungerar det bra :)

08.02 är jag öppen 5 cm och får en värmande kudde i ryggslutet. Har riktigt ont nu och Elias massage hjälper mig knappt längre. Har även slutat använt TENS apparaten, den stör mig.

Klockan 08.45 springer det in en massa personal och säger att jag måste byta ställning i sängen. Jag sitter upp i sängen. Bebisens hjärtljud har sjunkit kraftigt och de ber mig att ställa mig på knäna över sänggaveln, men då sjunger bebisens hjärtljud mer! Vi är jätte oroliga! Panik! Men sedan ber hon mig snabbt lägga mig på sidan och då stiger bebisens hjärtljud till det normala. Pusta ut! Ändå kunde jag flytta mig väldigt snabbt även fast jag hade så jävla många värkar, ville ju inte att bebisen skulle dö! Eller att åka ner och bli snittad!

08.51 står jag inte ut längre med ryggont. Det gör för jävligt ONT! Det hjälper inte med massage, TENS eller värmekudde. Så jag får sterila injektioner i ryggslutet (en injektion med sterilt vatten). Gör ont att lägga det men mitt ryggont var över :) Skit skönt!

09.11 Är jag öppen 7 cm. Vanligtvis säger de att man öppnar sig 1 cm i timmen. Så där gick det undan!

Klockan 10.00 känner jag tryckkänsla neråt. Försöker att inte krysta, men det är RIKTIGT RIKTIGT svårt! Kroppen vill krysta, jag försöker att inte låta bli. Jag ber Elias att hjälpa mig att andas rätt och säga till innan värkarna startar, men det är svårt värkarna kommer gång på gång och håller i sig länge. Upp till 3 minuter eller längre. Lustgasen är min bästa vän nu :P

12.05 är jag äntligen öppnas 10 cm och bebisens huvud är i kanalen som den ska. ÄNTLIGEN får jag krysta!!!
Nu är det fyra personer i rummet självklart är Elias där :P Han stod till höger om mig. Han har varit ett stor stöd <3 Älskar honom jätte mkt! En barnmorska och en undersköterska vid fotändan och en student på min vänstra sida av sängen. Jag "ligger/sitter" på rygg och barnmorskan ber mig att ta tag mina lår under intill. Nu får man inte använda lustgas längre, eftersom man måste "känna" när värkarna kommer så att man krystar rätt. Leder till mindre bristningar och syningar i underlivet o.s.v
Värk efter värk kommer och det gör RIKTIGT ont när bebisens huvud tränger ner mot klitoris m.m Men så till slut så händer det något, svisch säger det bara när bebisens huvud är ute. Och jag hör bebis skrik på en gång. Och de lägger upp bebisen på mitt bröst.
Klockan är nu 12.33 och jag är helt utmattad i kroppen. Jag ser på Elias varma, lyckliga, tårögda ansikte och blir rörd. Han ser sååå lycklig ut <3 Det är en pojke vi har fått, vår alldeles egna son <3 Elias klipper av navelsträngen.

12.36 Krystar jag ut livmoderkakan och den typ bokstavligen rinner ut. De undersöker så att livmoderkakan är hel och så får vi se hur barnets bostad har sett ut. Sedan så undersöker de mig i underlivet för att se ifall jag har brustit något. Vilket gör skit ont! Andas lustgas igen. De drar och sliter för att se så att allt ser ok ut. Bara ett blodkärl som blöder så de måste sys ihop med ett stygn.



Jag ville ha en förlossning som inte påverkar förlossningsförloppet alls som andra smärtlindringsmetoder kan göra och det fick jag :) Det bästa som har hänt mig och redan på BB säger jag till Elias att det här kan jag göra igen :) Han ler...



14/5 -11


Klockan 12.33 på dagen fick jag och Elias en liten pojke.
Han vägde 3870 g, var 52 cm lång och ett huvudomfång på 36cm.
Bilden ovan är han bara några timmar gammal <3

Söta syster <3

Igår fyllde Madeleine 20 år! Så vi överraskade henne med att hälsa på henne/Andres i Växjö! Resan dit och hem tog typ 8 h, men det var det värt! Hon fick lite choklad och ett present kort på systembolaget, vilket vi typ åkte genast till så hon kunde för första gången köpa dricka själv :D Skitkul! Sen så fick hon känna lite bebissparkar och så åt vi stekt färskpotatis med korv och lök.

Idag har Elias åkt in till Kalmar, han hade en tandläkartid. Bebisen kommer ändå inte idag heller så jag stannade kvar hemma och lata mig framför tvn. I morgon ska vi till MVC och hon lär säkert pilla på mig igen :P
jaja jag har ingen broska, bebisen får komma när den vill. Elias åandra sidan vill att den ska komma ut på en gång :P han är otålig...






Vandra i skönhet.

RSS 2.0