Leos favorit leksak.

haha, Leo ligger och pratar med mobilen som hänger över sängen. Den snurrar runt bara i 2 minuter kanske, så blir han sur för att den inte snurrar och låter längre.... Kanske vi ska ta med den till Gotland :P hehe
Han är helt galen i den :)

Thursday.

Kunde inte somna om efter jag hade matat Leo klockan 2 på natten. Så jag satt uppe ett tag, tillslut så somnade jag typ vid 5.




Elias var ledig så vi passade på att åka till Kalmar igen. Inte så jätte roligt att sitta hemma och uggla :P Det var första dagen någonsin som vi var inne så tidigt. Vi var i Kalmar klockan 10! Annars så brukar vi vara inne klockan 12 eller senare.

Åt lunch vid biblioteket i "parken". Det blev skaldjurssallad och Elias valde en kycklingmacka.
Köpte lite nya kläder till Leo. Är ju en massa rea överallt nu :D Vi hittade en skit snygg sailor outfit till han.
Elias tänkte köpa en mobiltelefon, men den kostar ungefär 2000 kr. Så han beslöt sig för att vänta med det köpet. Han behöver verkligen en ny telefon. Den stänger av sig själv, ringer upp folk mm Helt enkelt en knäpp mobil!

Sedan så när jag satt i bilen och ammade satt en relativt ung kille i bilen bredvid och vrål glodde hela tiden! Han hade en kamera uppe också :S Perverst! Elias var då inne och kollade på mobiltelefoner :P

Och så köpte vi en massa lösgodis på tokiga ture.

Så i morgon är det midsommar och det firar vi med mys i soffan alla 3. Hoppas du får en bra midsommar!




Vandra i skönhet.

Vart tog den vägen?...

I bland så saknar jag min bebis mage. De mysiga sparkarna och rörelserna. Vem vet det kanske blir en ny bulle inom kort ;) Var lätt värt alla nätter med halsbränna, de antal spyorna varje dag i flera månader, foglossningen mot slutet, svullnanden, bristningarna över hela min mage mm :)

Tänka sig att min underbara son låg i denna mage <3 Vad skulle jag vara utan honom?...


Wednesday.

I dag har Leo varit en riktig suris! Han har varit i princip otröstlig :( Men nu ligger han och sover gott i mammas och pappas säng.

Cleo har en stor knöl bak vid svansen. Han har ont där, låter oss inte ta där. Vi undrar om han har varit i slagsmål men någon av de andra katterna eller om han har ramlat och slagit sig. Inte roligt.
Han kom även in i dag men en söt liten fågel som han genast dödade/lekte med.... Se så duktig jag är matte. Fram med damsugaren och skurmoppen, blod och fjädrar över allt :P Den där katten alltså :)

Ska även jag gå och vila lite nu. Längtar tills min sötnos vaknar igen och att Elias ska komma hem ifrån jobbet <3 MYS!








Vandra i skönhet.

BVC/föräldragrupp.


I går var jag och Leo på föräldragrupp träff på BVC. Det var jätte trevligt att träffa andra och prata om förlossning och bebisar. Elias kunde inte vara med eftersom han jobbade. Tråkigt nog.
Så jag tog bilen för första gången själv och det gick jätte bra :)
På föräldragrupp träffen var det totalt 6 par, 6 bebisar. Varav 2 par hade fått flickor och resten hade fått pojkar. Alla var först föderskor eller det var första barnet för alla. Jag och en annan tjej hade fött barn på samma dag och båda pojkar. Det tyckte vi var roligt :)

Var även tvungen att väga Leo igen eftersom han inte hade gått upp så mkt förra gången. Hade ju haft feber i en vecka (frisk nu, tack och lov för det)! Nu visade sig att han hade gått upp! Han väger nu 5090 gram min lilla (stora) pojke <3 Som en 5 kg potatis säck på Gutenviks gård :P hehe

3 dagars ledig!

Elias har varit ledig i tre dagar! Väldigt roligt!

Man märker hur mkt man måste planera för att åka i väg till exempel bara för att handla mat bara några km här ifrån. Man bestämmer att man ska åka vid 9 men kommer inte iväg förens vid 12 :P Leo kanske bajsar ner den nya blöjan man nyss bytt, han kanske spydde ner sin klädsel eller behövs ammas. Så det är mkt planering! Men det är inte alltid det håller...

Elias var i alla fall ledig i tre dagar. Vi åkte till Borgholm och kollade in slottet + åt picknick där. Det kostade pengar för att se slottet inuti. 70 kr per person! Så vi beslöt oss för att bara se utsidan av den. Jag tycker att kultur ska vara gratis! Tänk om folk ska pröjsa för att se ringmuren i Visby. Nej tack!
Hade en mys kväll med lite vin :) Mitt första glas efter 10-11 månader :P Efter 1-3 munsippar kände man av det i huvudet. hehe

Sedan så har vi varit i Kalmar med.
Blev stoppade av polisen. Fy fan tänkte vi! Vi åker INTE säkert och det vet vi! Vi tycker INTE om det! Men det är inte så mkt vi kan göra åt det :( Det finns ju bara två sittplatser och en bil har vi inte råd med. Med tanke på alla jävla räkningar/studie lån mm. Polisen kollade nykterheten och påpekade hur vi satt. Vi sa att vi inte sitter säkert och det vet vi. Så polisen påpekade att vi skulle göra något åt det! Vi fick en rejäl varning, men egentligen tyckte jag att vi skulle få en bot. Skäms!
Jag är orolig varje gång vi ska ut och köra. Det är riktigt många som INTE vet hur man kör och vi har varit nära många gånger på att krocka pga att idioter inte vet hur man kör. Jag menar hur smart är det att köra om en i en kurva eller precis innan en rondell mm. Jävla idioter!!! Tur att vi kan köra säger jag bara!!!

Men i alla fall så har dagarna med mina två sötnosar varit jätte mysigt :) <3 Älskar dem så jävla mkt!!
Man undrar faktiskt vem man var innan man fick Leo. Jag menar, vad fan gjorde jag :S typ inget.
Nu vet jag vem jag är, jag har ett liv och det är underbart! Leo är det bästa som har hänt mig, Elias också såklart ;)

Besök.

Elias mamma och pappa var på besök eller Leos farmor och farfar :)
De kom på kvällen förra tisdag och stannade tills nästa dag. Det var jätte trevligt att de var förbi, synd att jag bara var sjuk och hade feber :(

Vi fick en torktumlare av dem och då fick vi äntligen (tvätta) få fort torrt på kläderna Cleo hade skvättat kogödsel på :P Det var en mkt uppskattad gåva :D Sedan så hade de med sig en tv också, så nu kan vi se på tv igen. Det var också väldigt snällt :) Vi ägnade onsdagen till att åka till en kvarn i Grönhögen, där vi åt pizza. Jätte gott! Sedan så hade Ica öppnat en ny större mataffär i Mörbylånga som vi var tvungna att åka till. På kvällen grillades det lammfärs järpar. Mumsigt värre! Sedan så åkte de till båten.

Tuesday.

Tänk vad tiden går fort! I dag är lilla Leo 1 månad gammal redan!
Var i dag i Mörbylånga på en läkarkontroll med han. Jag är fortfarande sjuk och har feber. Pendlar mellan 38-40 grader. Så Leo hade BARA gått upp 70 gram sedan sist! Inte bra!

Hoppas att jag blir frisk snart så att mjölkproduktionen blir normal igen :(
Tur att man har Elias. Ta hand om en bebis när man är jätte sjuk är inte roligt.
God natt

Sunday.

Det är så härligt när man vaknar varje morgon. Säger hej till Leo och han stooor ler varje gång :) <3
Han är alltid lika överlycklig att se en när han vaknat efter en lur :) Min lilla sötnos <3

Har nyss nattat Leo och Elias ligger bredvid och sover :) Han ska jobba i morgon.

I dag åkte vi in till Kalmar. Elias köpte ett par nya Rya skor (de var på rabatt, 1000 kr billigare). Det behövdes, de han hade var trasiga. Så köpte vi lite nya nappar och en krage till Leo som han ska ha när vi åker bil. Hans huvud hänger ner eftersom hans nacke inte är stabil än.


Nej, nu ska jag gå och lägga mig jag med. God natt. Vandra i skönhet.



Men jag då?!

Cleo känner sig väldigt utanför! Han typ hatar Leo för att han tar all uppmärksamhet. Men idag fick han mysa i famnen min framför projektorn medan Leo sov så gott till Buffy Sainte Maries låtar.

Full rulle i huset!

Från i måndags har min mamma, pappa, mina 3 systrar + Engla varit på besök hos oss. Vilket har varit fullt hus!
Vi har varit på Ölands djurpark/tivoli/vattenland, ätit god mat, pladdrat en massa och så fick Leo/vi en massa fina presenter. Det var jätte roligt att ha de på besök i några dagar! Förutom att en viss liten äckel potta (jonna) kissade ner hela huset när vi var borta och att jag har gått och blivit sjuk :P har feber :(

Körde Malin och Kents bil också och fy fan vad jag önskar att man hade en bil! Men vi får köpa oss en när ekonomin ser bättre ut.

Vi har även varit på BVC i Färjestaden och Leo växer så det knakar. Han är nu 59 cm lång! Och följer föremål bättre med blicken, han kan även hålla upp huvudet en längre tid, stadig pojke :D
Han har inte lika ont i magen längre. Förut så tryckte och kämpade han ut sina pruttar och bajsar. Men det hjälpte med lite magdroppar och hemmagjord amnings te. Han skrek en massa för att det gjorde så ont och det var inte roligt att se han sådär :(





I dag har min syster Madeleine tagit studenten! GRATTIS till henne :D
Har varit på biblioteket och hämtat ut en gratis bok. Barnets första bok heter den. En bok med en massa rim, visor och sagor.








Vandra i skönhet.

Alan Jackson - Fraight train & Toby Keith - American Ride.


Mina sötnosar <3


En dag med Leo.

Så här kan en dag med vår son se ut:

03.00 Elias vaknar, börjar jobba vid 4. Leo vaknar och vill ha mat. Somnar om.

05.00 Ammas och byts blöja på. Leo är lite gnällig men somnar om.

07.00 Ammas och byts blöja på. Antingen somnar Leo om eller så är han vaken, vill bli bärd på. Då passar vi på med rengöring i alla veck eller så tar vi det vid lunch.

09.00 Ammas och byts blöja på. Elias kommer hem och måste duscha för att få gosa med Leo.

Ungefär vid 10-11.00 ammas och byts blöja på. Vi äter lunch någon gång då. Vi tar kanske en tur till affären eller går ut och går. Somnar i pappas famn.

13-14.00 Byts blöja på. Elias går tillbaka till jobbet. Leo ammas tills han somnar och jag kan passa på att sova jag med eller göra något annat tills nästa amning.

17.00 Ammas och byts blöja. Leo somnar in eller så gungar vi runt i huset. Leo brukar vara lite gnällig på kvällen.

19.00 Ammas och byts blöja. Elias kommer hem och måste duscha igen innan han myser med sonen.

Ungefär 20.00 äter vi kvällsmat om inte lite senare. Byts blöja på. Myser framför tv allihopa. Pumpar ut lite bröstmjölk så att Elias kan mata Leo nu och somnar i famnen.

21 - 23.00 Vi går och lägger oss nu. Byter blöja på Leo och han får amma tills han somnar.

Historien om den ner bajsade katten.

--Varning detta är en sann historia--


Historien om den ner bajsade katten.
Det var en gång en familj. En pappa, en mamma, en 18 dagars bebis och en liten katt.
De bodde på en bondgård på Öland. En natt smög katten sig in i fönstret nere i källaren som brukar vara öppen för katten. Ont anande låg familjen och sov tills de hörde den lilla katten i hallen. Pappan i huset ropade på katten och katten hoppade upp i deras säng. Klättrades mot mamman kände hon att katten var dyngsur.
Men det har ju inte regnat i natt. Det känns inte som vatten.
Plötsligt märker de att katten är heldränkt i bajs! Pappan i huset börjar tvätta av den ner bajsade katten. Som har bajs överallt! Troligen så har katten ramlat i gödselbrunnen och lyckats ta sig upp. Vilket är otroligt tursamt ifall man skulle ramla ner där!
Mamman i huset börjar torka undan allt bajs i huset. Till deras förskräckelse är det bajs överallt!
På golven, på väggarna, vid datorn, i bokhyllan, under och på soffan, på tvn, på mattan, bordet, gästsängarna, de nytvättade kläderna.........

RSS 2.0