Växjö!

I helgen var vi i Växjö och umgicks med min syster Madeleine och hennes kille Andres.
Vi var ute i skogen efter jakt på ätlig svamp. Men kom ut med en massa myggbett och inga ätliga svampar :P
Åkte till Citygross och köpte lite mat för att bjuda på eftersom vi skulle sova hos dem.
Jag och Elias lagade lite mat medan de fick vara barnvakt :)
Dagen efter åkte vi till köpcentrumet och kollade i affärer. Åt även en jätte god asiatisk buffé där.
En rolig helg helt enkelt!

Malmö!

Road trip igen. Fast till Malmö och hälsa på Elias bror Olof och hans tjej Maria.
Det var jätte trevligt :) På väg till Malmö så sprang en stooor älg ut på vägen så det var bara att ställa sig på bromsen!!! Skit läskigt! Som tur var så klarade vi oss! I Malmö sov vi på Iblis i tre nätter sedan så tog vi bilen hem igen för att träffa föräldrarna i från kursen på en matbit i Färjestaden.

I dag har Leo och jag träffat en annan mamma ledig tjej med hennes dotter :) Vi tog varsin kopp kaffe sedan gick vi till Oxhagens öppna förskola för lite Pyttesång för 0-6 månader. Leo var hungrig så de första 15 min fick han äta lite. Sedan kunde vi sjunga lite tillsammans :)

Den 31 så ska vi på intro till babysim, det ska bli roligt :)
Och på torsdag kommer Elias föräldrar på besök, det ska bli skoj!

Har haft 4 underbara dagar med mina sötnosar <3




Vandra i skönhet.

Hemskt!

I natt så vaknade jag av ett fasansfullt skrik. Leo hade vänt sig från rygg till mage och låg med ansiktet ner mot madrassen. Det var jätte hemskt! Sen så tog det ett tag innan jag kunde trösta honom :(
Han har haft jätte svårt att sova sen dess, så vi har knappt sovit något alls sedan Elias gick till jobbet. Nu sitter Leo i babysittern och pratar för sig själv :)

Tänker bara på plötslig spädbarnsdöd som alla, ALLA påminde en om efter förlossningen. De kunde lika bra sätta upp plakat om det! Var man inte tillräckligt orolig som nybliven förälder. Det var det enda jag tänkte på i början eftersom alla sa det och det stod överallt om det i barntidningar.

Nej det var en hemsk natt :(


Leo har ingen feber längre, det varade bara i en dag. Nu ska jag se på någon rolig film med Jim Carrey för att pigga upp dagen...

Feber.

Min lilla sötnos (Leo) har feber idag :( Han har fått biverkningen efter vaccinationen. Som tur var så hade vi inhandlat alvedon. Han har jätte svårt att sova även fast han är jätte trött. Dumma feber! Men det blir snart bättre :) Han ska få en till alvedon innan han går och lägger sig om han nu kan somna...


Monday.

Det gick bra på BVC idag. Leo tog sprutorna som en björn :) En spruta i vardera ben mot sjukdomar + så valde vi att ge han hepatit B med i samma spruta. Leo skrek till lite sedan så skrattade och log han igen.
Elias fick äran att hålla honom när sprutorna skulle ges till Leo. Jag tycker inte om sprutor. Se någon man älskar få sprutor och när man hörde Leos skrik skar det i mitt hjärta. Ursch!

Han väger nu 5930 g, 66 cm lång och huvudomfånget är 40,5 cm. BVC sköterskan påpekade hans längd igen och sa att han kommer bli en lång kille.


Bus...


3 månaders babyn.

Leo ska få sin första vaccination idag. Hoppas att han inte får feber men vi har inhandlat alvedon för säkerhets skull.
Han är jätte stark om bena. Om man ställer han upp (självklart håller jag i han löst) så står han upp jätte länge :)
Hans favorit lekar är magpruttar/kindpruttar, rida på knäna till sången rida rida ranka, mumsa på hans mage/kinder/händer/fötter, "ramla" i sängen, sången om krokodilen...

Eftersom Leo har varit sååå intresserad av mat så har vi börjat med smakportioner. Han tycker det är lite underligt/"äckligt" men hugger efter skeden som en hungrig haj och vill ha mer :)

Den blir lite kladdigt när man matar bebis :)



 


Ny storlek.

Nu har jag gått upp en ny storlek i skorna efter graviditeten. Är nu en 39 inte 38 längre. Så nu får jag sälja en massa fina skor :( Hu! Tradera here we come!

Min vikt går neråt :) och är snart på den vikten jag började graviditeten på. Bara 1 kg kvar!
Efter förslossningen har jag totalt gått ner 23 kg och mer ska det bli :) En bebis väger mkt i magen!

Nu piper älsklingen från sovrummet så jag måste pallra mig dit :)

Wednesday.

I förrgår pratade Leo en massa och han fortsätter med det :) En liten pratglad gosse är han <3

I dag åkte vi in till Kalmar för att bada igen :) MYS!
Nu ska jag betala lite räkningar....






Vandra i skönhet.

Saturday - sunday.

Elias två lediga dagar denna gång.

I lördags åkte vi till badhuset i Kalmar och plaska runt i vattnet. Det var jätte mysigt <3
Det var en liten pojke där på 5 år som klappade Leo på huvudet en antal gånger :P hehe
Fick även simma några varv i den stora bassängen och fy farao vad otränad man är efter förlossningen. Muskelvärk!
Man märker hur mycket uppmärksamhet man får när man har en liten bebis, typ som när man var gravid. Många pratar med en. Elias säger att jätte många pratar med han när han går med Leo i bärselen.

I söndags åt vi på en thai restaurang. Mkt gott! Gick runt på stan och kollade in lite butiker. Leo behöver en jacka. Det börjar bli kallt ute nu. Sommaren har bara flugit iväg...


Nu ska jag sätta mig i soffan med mina underbara killar <3 Älskar er!



Vandra i skönhet.

Road trip.

Elias, Leo och jag har varit på en liten mini semester.
Efter att Elias slutat i måndags så tog vi bilen till Värnamo. Orkade inte köra längre än till dit så vi checkade in på ett hotell + att jag drack EN energi dryck i färjestaden och var HELT stirrig efter det! Skit läskigt :P Dricker annars inte koffein drycker.

Dagen efter åkte vi vidare till Ullared (Gekås). Det var massvis med folk där. Vi trodde först att vi inte skulle få någon parkerings plats även fast vi var där klockan 10! Men det fick vi. Vi handlade en massa kläder och saker till Leo + lite andra saker till oss själva :)
Sedan drog vi vidare till Växjö. Dagen var skit varm och Leo tyckte det var riktigt jobbigt! Han var brännhet och skrek så in i norden! Så han fick sitta i bara blöja i bilen. Det är tur att AC finns :P

Väll i Växjö så bodde vi i ett litet mysigt hus ombyggt till ett hotell. När vi vaknade nästa dag drog vi runt i Växjös nya galleria Samarkand, drog runt på stan, åt pizza... sen så åkte vi hem till Öland igen.

Så nu är vi hemma igen efter en liten tur på landet :)

Monday.

I dag så fann Leo sina fötter. Han var riktigt förvånande, stor ögd och leendes när han såg och rörde vid dem :)


I går så var jag och Leo med Elias hela hans arbetsdag och kollade på när han tog hand om djuren på gården. Det var jätte roligt! Leo tyckte det var jätte kul, han är en nyfiken grabb :)
Dock så tycker han inte om att åka bil så man måste stanna stup i kvarten. Man vet var alla P platser är runt vägarna nu :P hehe


För några dagar sedan träffade vi folket på föräldragruppen. Vi hade beslutat att äta glass vid hamnen i färjestaden. Det var jätte trevligt. Det är skit tråkigt att inte göra någonting här :P Och så känner man ingen heller :P Men i morgon.. äntligen.. är Elias 2 dagars ledig :D Då ska vi alla tre mysa för fulla muggar!





Vandra i skönhet.

RSS 2.0